Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Τώρα ο Λάκης μαζί σας με πλούσιες παραδοσιακές και απολαυστικές συνταγές: Σήμερα: Κότα Μαξίμου

Τώρα ο Λάκης μαζί σας με πλούσιες παραδοσιακές και απολαυστικές συνταγές:

Σήμερα: Κότα Μαξίμου 

Καταρχήν φωνάζουμε τον Φίλη να σφάξει την κότα που τόλμησε και εισέβαλε στο Μαξίμου 
1 κότα Μαξίμου λοιπόν κατά προτίμηση λευκή αλανιάρα 
Τα συκωτάκια της κότας ψιλοκομμένα 
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο από τον κήπο της Περιστέρας που διατηρεί στο Μαξίμου 
4 κ.σ. ρύζι παραγγελία από Αγρίνιο 
½ φλιτζ. του ελληνικού καφέ νερό 5-6 πατάτες από τον κήπο της Περιστέρας που διατηρεί στο Μαξίμου
 αλάτι, πιπέρι καρίνο ή ρίγανη ελαιόλαδο 1 κ.σ. μουστάρδα χυμό από 1 λεμόνι 
Εκτέλεση 
Σε λίγο λαδάκι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί και προσθέτουμε και τα συκωτάκια. Μόλις αλλάξουν χρώμα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ρύζι και το νεράκι. 
Αφήνουμε να πάρει μια βράση, αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Γεμίζουμε την κότα, την κλείνουμε με οδοντογλυφίδες ή την ράβουμε, την αλείφουμε καλά με λαδάκι, αλατίζουμε και πασπαλίζουμε με καρίνο ή ρίγανη. Απλώνουμε γύρω τις πατάτες, τις αλατίζουμε και τις περιχύνουμε με το μίγμα λαδιού, λεμονιού και μουστάρδας. Καλύπτουμε το φαγητό και ψήνουμε στους 180oC μέχρι να ροδοκοκκινήσει η κότα και να μαλακώσουν οι πατάτες. 
Σερβίρουμε την κότα στον επίσημο δοκιμαστή υπουργό k. Φίλη 


και στη συνέχεια καλούμε τον Αλέξη και την παρέα του για να συμμετάσχουν στο φαγοπότι. 

Άιντε και καλή σας όρεξη 
 Στο επόμενο η συνταγή:
«Ασφαλισμένοι στη σούβλα αλά Αθανάσιο Διάκο»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου